Ukesgolfen 2022 er historie

Dato

Og hvem som henta heim utholdenhetsbøtta kan du lese mer om her. Det aller viktigste er nok uansett at vi har hatt unike 110 deltagere på årets 25 runder. Det er ganske så solide tall.
20

Og hvem som henta heim utholdenhetsbøtta i Konsmoparken kan du lese mer om her. Det aller viktigste er nok uansett at vi har hatt unike 110 deltagere på årets 25 runder i frisbeegolf. Det er ganske så solide tall.

Ukesgolfen 2022 drog med seg noen endringer fra 2021. Vi økte til 25 runder, delte opp klassene etter metrixrating, og gav poeng for plassering i hver konkurranse. Dermed hadde alle noe å spille om for hver runde, men sammenlagtseieren ble desto hardere å oppnå. Ukesgolfen krever utholdenhet og godt oppmøte. I fjor var det nok å møte på 5 konkurranser. I år måtte man delta på 15 for å få full valuta. Hvordan ville dette slå ut Knut?

King-Of-The-Park 2022 (>900)

Årets ukesgolf fikk ny inndeling, hvor vi baserer det på metrix ratingpoeng ved førstegangs påmelding. I sammendraget skal skulle også 15 av 25 runder telle, så fokuset ble utvilsomt på de som var villig til å ofre litt for å kunne kalle seg King-Of-The-Park 2022. Det førte til at den øverste klassen ble betydelig tynnere enn i fjor, men da mener jeg ikke i fettprosent. 15 deltagere totalt, men kun 4 deltagere som fullførte de 15 rundene, og dermed i realiteten kjempet om seieren.
Stian Sundnes på en 5 plass leverte solide 2 seire og 1 andreplass på de 3 startene sine, og var nok en av dem som led under oppmøtekravet.

Så dermed ble det en kamp mellom fjorårsvinner Eivind «Gjedda», «den evige toer» Pål, «sjukt-god-når-det-klaffe» Benjamin og «Hva-kommer-nå?» Simen.

Og Simen knalla til og tok de 50 første poengene i overlegen stil på åpningsdagen. Fulgte opp med å være best av de 4 også på dag to, og kun slått av Eivind på dag 3. Kjempestarten fortsatte også til og med runde 6, da det ble ny seier. Men derfra og ut året pekte dessverre pilene mest feil vei, og han endte dermed på den sure 4.plassen sammenlagt.

Fror etter hvert begynte Pål og Eivind og plukke flere og flere 50 poengere, før Benjamin virkelig våkna fra runde 11. De neste 9 rundene smalt han til med 7 seiere og 4 på rad. Og i runde 13 kom acen på hull 13. Så vips hadde han grepet om trofeet. I runde 16 klinte han også til med årets beste score på -11. Dessverre ble det bom stopp etter dette, poengene forsvarnt, og de to andre øste inn 50 poengere oftere enn Arne legger ut lost-disker.

Så kom regnet, vannet og flommen. Runde 23-24 og 25 fikk dermed testa hvem som takla vann best. Og da var det endelig tid for Parkens grunnlegger og skinne om kapp med vannnivået i elva. Sieren i runde 22 snudde det, men det slapp også «Gjedda» inn i sin favorittposisjon, nemlig liggende i sivet og lure. Derfor ville mye avgjøres i runde 24.

Der, opp av det store intet, dukket plutselig en Henrik Elle opp og tok de 50 poengene, og plutselig handlet om andreplassen. Men det ble tydeligvis for så mye vann for «Gjedda», at sivet ikke var der. For starten på runden ble kanskje tidenes antiklimax. Han måtte altså slå Pål for å ha sjansen før siste runden. Det starta med en 4 dobbel bogey på hål 1 !!!!!!! Mer brutalt enn det går det faktisk ikke ann å få det. Ledelsen på 4 kast gav aldri Pål fra seg, og dermed kan han endelig igjen juble for en sterk seier i den lokalt gjeveste konkurransen.
Pål Nepstad er dermed KING OF THE PARK 2022. Gratulerer!!!

Rising Star (800-899 rating)

I og med at vi denne sesongen kjørte grupper på bakgrunn av rating vil det også inkludere at alle aldere konkurrerer mot hverandre. I denne klassen var det totalt 44 deltakere gjennom sessongen hvor eldstemann er stein gammel og yngstemann er en pjokk. Det er nok fordeler og ulemper med en slik inndeling (neste år blir det egen junior klasse), men det som er sikkert er at det er mange spillere i denne klassen som lever opp til klassens navn. To av gutta på fjorårets juniorpall viste at det er juniorene som også regjerer denne klassen på tross av alder. Trond Rasmussen brukte fjorårets bronse som motivasjon til å hente gull, og ble til slutt en ganske klar gruppevinner. All treningen på banen og stadion gir resultater. Tronds backhand blir bare drøyere og drøyere, og noe sier meg at den enda ikke er ferdig utviklet… Han landet en strøken score på 712 poeng. Dette inkluderer hele 9 seiersrunder som gir 50 poengere. Han gjorde det umulig for Adrian å hente ham inn når han tok 4  seiersrunder på rad fra runde 20 – 23. Meget solid Gratulerer! Andrian Olaisen som måtte nøye seg med sølv i fjord måtte også det i år. Men det har han all grunn til å være stolt av. For gutten viser hver runde strøkende kast og elegant putting, med venstrearmen på hofta. Andrian vant 6 runder og samlet en score på pene 677 poeng. Gratulerer. På bronseplass finner vi ingen ringere enn Tjodolf, Kvinesdals store sønn, eller Steffen Johnsen som noen kaller ham. Den mannen kjører fra Kvinesdal til Konsmo like enkelt som Atle setter fyr på et traktordekk. Bedre humør og breiere kvindølsk skal man lete lenge etter. Timer på feltet hjelper også for han, sjøl om han likegodt kan befinne seg i Canada og jakte med pil og bue. Man vett liksom aldri med Tjodolf, for han sier ja til det han blir spurt med på, uansett hva… Han vant 4 runder i årets sesong og samlet en sum på 620 poeng. Solid, og gratulerer med bronse.

Rookie of the year (<800 rating)

Og til sist, men definitivt ikke minst, nybegynner klassen. Dette er den største klassen og har totalt 52 ulike deltakere gjennom sesongen. I denne klassen har en kar som snakker unormalt mye om seg selv i tredjeperson (med kallenavn) jevnt og trutt danna ei solid luke ned til alle bak seg.  Aleksander Pettersen (Sander!) deltok sånn smått på de siste rundene av fjordårets ukesgolf sesong, og dannet der ett grunnlag for hente hjem gullet i årets sesong. Han har vunnet hele 11 runder, og har dermed gjort det meget vanskelig for resten bak seg. Hele 730 poeng ble sluttscoren. Gratulerer så mye! Neste år finner vi ikke lenger denne karen i nybegynnerklassen.

Det skal sies at selv om seieren til unge Pettersen tilsynelatende ser ganske suveren ut, har det seg slik at mannen som tar årets sølv faktisk kun har spilt 12 runder! Dermed mangler han 3 tellende runder som med maks uttelling kunne gitt ham 150 poeng ekstra. Morten Olsen aka Åsen Dekkservie klarte å samle hele 582 poeng likevell. Leker man med fantasien og regner litt, tenker muligens Mr. Olsen: “What if?”. Kanskje han ikke en gang var klar over dette, but there you go. På de 12 rundene vant han hele 9 runder. Solid! Gratulerer med sølv. Også han blir ikke å se i denne klassen til neste år.

På bronseplass, bare 22 poeng bak Olsen finner vi ingen ringere en ringreven sjøl, Arne Lost-Disc Gletne. Gletne deltok på 23 av 25 runder og vurderte nok å ta flyet tur-retur fra Israel for å få med seg alt. Kåna ska ha satt foten ned. Arne vant to runder denne sessongen og har jevnlig landet i øvre sjiktet og hentet god score. Med en særegen flex-forhand får han det til å funke. Men vil du få med deg kastene hans må du være på hugget, for han kaster før du vet ordet av det. Gratulerer med bronse.

Oppsummering og 2023.

Etter denne kortfatta oppsummeringen kan dere som vil lese mer fordype dere i Årsboka til Historielaget. Ikke at vi aner om det står noe om ukesgolfen der, men vi vet i alle fall at det burde det.

Vi opplever det som at poengene bør forbli en del av ukesgolfen. Det skapte større spenning rundt hver runde, og det var stas og kunne innkassere en 50 poenger som rundens beste. Men 25 runder er kanskje litt mye? Og 15 sammenlagt. Dersom noen har meninger om dette, kan dere skrive det i kommentarfeltet, eller sende på mail til frisbee@konsmoil.no

Uansett, takk for i år. Vi gleder oss til allerede til neste år!
DA SKAL VI HA MED FLERE DAMER!!!

Facebook
Twitter